Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Culihoppen Harderwijk, de eerste zomereditie

Harderwijk, de mooie culinaire Hanzestad in hartje Nederland, gaat voor het eerst midden in de zomer de locatie zijn voor een nieuwe editie Culihoppen. Behalve dat Culihoppen nieuw is in de zomer, is het ook de eerste editie waarbij het voor de Harderwijkse ondernemers mogelijk is om hun winkels te openen. Een historisch moment!

 

Deelnemersveld van de komende editie

De laatste twee Harderwijkse culinaire verkenningstochten hebben we jullie al laten kennismaken met een gedeeltelijk nieuw deelnemersveld. Dit geeft zoveel leuke en goeie reacties dat we ook deze keer weer deels nieuwe deelnemers in ons midden hebben. Welkom!

 

Baron eten en drinken op de Markt in hartje Centrum zal voor de eerste keer zijn culinaire aspiraties laten zien.


Daarnaast hebben we niemand minder dan de winnares van Masterchef 2016, Hilde van Maanen, "kunnen strikken" voor deze editie van Culihoppen. Zij zal met haar nieuw te openen zaak Patrijs, patisserie en ijs, een gerecht met bijpassend drankje verzorgen. En nee, het is geen dessert. Dus het is op elk moment van de tour inpasbaar.  Supergaaf!


En last but not least een culturele twist: Rumah Rasa verzorgt een pop-up met Indonesisch eten in het Stadsmuseum Harderwijk. Het Stadsmuseum met de mooie binnentuin heeft exposities op de beneden en eerste verdieping. De exposities op de benedenverdieping van het Stadsmuseum zijn vrij toegankelijk. Overigens niet alleen tijdens Culihoppen, dit is een voortdurende service van het museum.

Wel vind je op 1 juli nog net de expositie Eye in Eye van onze eigen "huisfotograaf" Henk Merjenburgh op de benedenverdieping. Ga je die ook bekijken, stap dan echt even in "het hokje" voor de echte ervaring "Eye in Eye". Dat mag je echt niet missen!


Kortom, redenen genoeg om er ook deze keer (weer) bij te zijn! We zien jullie graag op 1 juli a.s. in het heerlijke Harderwijk!

Menukaart

De Bank

The First Summer Edition

Food: Kalfstartaar en bitterbal van kalfswang en rode biet

Wine: Hertog Jan Enkel

Lees meer >

Baron

The First Summer Edition

Food: Zachtgegaard lamsribbetje met cashewnotenpuree en chimichurri

Wine: Merlot, Noble Vines, California, Verenigde Staten

Lees meer >

CAERT

The First Summer Edition

Food: Ravioli gevuld met asperge, hollandaise van peterselie, gemarineerde asperge, aardappelkaantjes, thyme cress

Wine: Gruner Veltiner, Classic Wagram, Waldschutz

Lees meer >

Ratatouille

The First Summer Edition

Food: Dorade met gefrituurde chipirones en saffraanrisotto

Wine: Campechano, Vino Blanco, Airen, La Mancha, Spain, 2017

Lees meer >

De Dolle Griet

The First Summer Edition

Food: Zalmbonbon gevuld met krabsalade

Wine: Muskattrollinger Rose, Württemberg, Weingut Schnaitmann, 2016

Lees meer >

Patrijs

The First Summer Edition

Food: Macaron gevuld met geitenkaasparfait

Wine: Spoom

Lees meer >

Rumah Rasa

The First Summer Edition

Food: Babi Guling met kokossaus

Wine: Sauvignon Blanc (de witte huiswijn van het Stadsmuseum Harderwijk)

 

Lees meer >

Stadsmuseum Harderwijk

The First Summer Edition

Food: Babi Guling met kokossaus

Wine: Sauvignon Blanc (de witte huiswijn van het Stadsmuseum Harderwijk)

Lees meer >