Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Geniet van voorjaarssmaken op 21 mei 

 

Dat men (weer) uitkeek naar een gezellige middag vol lekkere hapjes en drankjes was wel duidelijk: de passe-partouts voor 21 mei a.s. waren in een mum van tijd uitverkocht. 

Inmiddels zijn we met de organisatie ook een eind opgeschoten, ofwel eigenlijk nagenoeg startklaar. 

 

De gerecht- en wijn/biercombinaties zijn bekend, de passe-partouts zijn gedrukt en de verzending ervan is voorbereid: we kunnen bijna van start met de vijfde editie Culihoppen Harderwijk.

 

Als je wilt weten wat je voorgeschoteld krijgt op 21 mei a.s. bij De Bank, De Boterlap, Dolle Griet, Hortustuin, Klein Parijs, Ratatouille en Tommy's scroll dan verder naar beneden.

Achter de logo's van de bovengenoemde restaurants vind je hun invulling van de lentesmaken.

 

Wil je in de toekomst de start van de verkoop van edities van Culihoppen niet missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@culihoppen.nl als je dit nog niet gedaan hebt, en volg de sociale media Facebook, Twitter en Instagram.

Menukaart

De Boterlap

Proef de lente

 

Food:
Iberico sparerib, gegrilde groene asperge van de Big Green Egg met luchtige doperwten hollandaise

Beer:
Amstel Bright

 

De sfeervolle brasserie de Boterlap, onder leiding van chef-kok Omar Dahak, heeft een volledig open keuken waarin de authentieke houtskoolgrill centraal staat.
Er wordt gekozen voor pure, herkenbare ingrediënten waarbij de uiteindelijke smaak de hoogste prioriteit heeft.

De Boterlap ligt aan een van de twee culinaire pleinen die Harderwijk rijk is, de bruisende Markt. 's Zomers kun je er op het gezellige terras tot laat genieten van de warme zonnestralen.

Lees meer >

Ratatouille

Proef de lente

 

Food: 
Geroosterde lamsbout met gepofte paprika en parelcouscous

Wine: 
Pinot noir van Jeff Carrel, Languedoc

 

Hartje binnenstad, aan de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk, vind je restaurant Ratatouille.

 

Samen met het aangrenzende KookLokaal, de culiwinkel en de wijnkelder met daarboven het Stadslogement is restaurant Ratatouille meer dan een restaurant. Het is een beleving.

Meesterkok Wim Zwaart creëert met chef-kok Gerwin Dooijeweerd en de witte brigade verrassende smaakcombinaties van veelal biologische ingrediënten.

Lees meer >

Hortustuin

Proef de lente

 

Food:
Gegrilde botervis, grove mosterdmayonaise, sugarsnaps, puree met saffraan

Wine:
Castelo de Medina, Verdejo, Rueda

 

Dit restaurant ligt enigszins verscholen in de hoek van de prachtige Markt. Aan de andere zijde heeft men vanuit de serre zicht op één van Harderwijks mooiste parken: het Hortuspark.

 

Chefkok René Machiels, met zijn Belgisch georiënteerde keuken en zijn Ditjes & Datjes menu, mag inmiddels rekenen op een vaste schare trouwe gasten.

Lees meer >

De Dolle Griet

Proef de lente

 

Food:

Op eikenhout huisgerookte zalm met in kervel gemarineerde Hollandse asperge

Wine:

Puch Auriol 2015, Coteaux d'Ensérune

 

Tussen het stadsstrand en de Markt vind je het informele, sfeervolle restaurant De Dolle Griet. Met een verrassende gewelvenkelder die plaats biedt aan kleine gezelschappen is het een restaurant met ruime mogelijkheden.

Chef-kok René Kraandijk stuurt de Frans georiënteerde keuken aan, waarin diverse internationale invloeden terug te vinden zijn.

Lees meer >

De Bank

Proef de lente

 

Food:
Préparé van Hollandse melkkoe met tomatengelei en een mayonaise van gerookte paprika

Beer:
Dissegna Pinot Grigio biologica, Veneto, Italië

 

Brasserie De Bank heeft een unieke ligging in een uniek pand. De brasserie maakt op vernuftige wijze gebruik van de ruimtes van het oorspronkelijke bankgebouw. De voormalige klus is nu een koelcel en de kelder is wijnkelder geworden, zwaarbeveiligd.

 

Chef-kok en patissier Ramon Brugman maakt met dagverse producten gerechten die zowel verrassend als toegankelijk zijn. Alles wat Brugman serveert is zelf gemaakt. Het zal niet verwonderlijk zijn dat ook de zoete lekkernijen op de kaart verbluffend lekker zijn.

Lees meer >

Klein Parijs

Proef de lente

 

Food:
Gevogelte paté met nectarine compote

Wine:
La Forge Estate 'Enigma" 2015, Chardonnay, Pays d'Oc

 

Bistronomie in het historische centrum van Harderwijk op loopafstand van de Markt, het stadsstrand en de Boulevard met het Dolfinarium.

 

Een ongedwongen sfeer, heerlijk eten bereid onder leiding van chef-kok Alexander Foppen en alles in een Franse entourage: kroonluchters, lange banken, mooie wijnen en klassiek Franse bistrogerechten met een culinaire twist.

Lees meer >

Tommy's

Proef de lente

 

Food:

Tartaar van zeebaars met een frisse voorjaarssalade

Wine:

Viognier, Ezimit, Macedonië

 

Tommy’s, gelegen in het uitgaansgebied van het historische centrum van Harderwijk verrast. Behalve het unieke pand heeft het restaurant ook een enorme stadstuin.

 

Chef-kok Patrick Elzinga maakt met verse producten seizoensgebonden producten waar mogelijk volgens eigen receptuur. Ook herkenbare klassiekers uit de internationale keuken maken deel uit van de menukaart.

Lees meer >