Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Klassiekers met een eigen(wijze) twist - 29 mei 2016

 

Culihoppen Harderwijk op 29 mei 2016 was een waar culinair feest. 

De keukenbrigades verzorgden heerlijke klassiekers met een voorjaarstouch. Deze heerlijke wijnspijscombinaties werden door zo mogelijk nog enthousiastere deelnemers met smaak genuttigd. 

 

Hieronder vind je ng tijdelijk de beschrijving en de foto van de geserveerde gerechten. 

Menukaart

De Boterlap

Klassiekers met een twist

 

Food: Bouillabaisse 2.0

Beer: Blonde Chiney

 

De sfeervolle brasserie de Boterlap, onder leiding van chef-kok Omar Dahak, heeft een volledig open keuken waarin de authentieke houtskoolgrill centraal staat.
Er wordt gekozen voor pure, herkenbare ingrediënten waarbij de uiteindelijke smaak de hoogste prioriteit heeft.

De Boterlap ligt aan een van de twee culinaire pleinen die Harderwijk rijk is, de bruisende Markt. 's Zomers kun je er op het gezellige terras tot laat genieten van de warme zonnestralen.

Lees meer >

Ratatouille

Klassiekers met een twist

 

Food: Lam Ratatouille-style

 

Wine: Casa de Saima, Colheita Tinto 2013, Bairrada, Portugal

 

Hartje binnenstad, aan de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk, vind je restaurant Ratatouille.

Samen met het aangrenzende KookLokaal, culiwinkel en wijnkelder met daarboven het stadslogement is restaurant Ratatouille meer dan een restaurant. Het is een beleving.

Meesterkok Wim Zwaart creëert met chef-kok Gerwin Dooijeweerd en de witte brigade verrassende smaakcombinaties van veelal biologische ingrediënten.

Lees meer >

De Bank

Klassiekers met een twist

 

Food: Gebakken tartaar met truffel, kwartel spiegelei, pata negra, rode ui en jus

Wine: Caldora Ortonese, Sangiovese / Merlot, Puglia, Italië

 

Brasserie De Bank heeft een unieke ligging in een uniek pand. De brasserie maakt op vernuftige wijze gebruik van de ruimtes van het oorspronkelijke bankgebouw. De voormalige klus is nu een koelcel en de kelder is wijnkelder geworden, zwaarbeveiligd.

Chef-kok en patissier Ramon Brugman maakt met dagverse producten gerechten die zowel verrassend als toegankelijk zijn. Alles wat Brugman serveert is zelf gemaakt. Het zal niet verwonderlijk zijn dat ook de zoete lekkernijen op de kaart verbluffend lekker zijn.

Lees meer >

De Dolle Griet

Klassiekers met een twist

 

Food: Huisgemaakte garnalenkroket met joppiesaus uit eigen keuken

Wine: Rosada, Rueda

 

Tussen het stadsstrand en de Markt vind je het informele, sfeervolle restaurant De Dolle Griet. Met een verrassende gewelvenkelder die plaats biedt aan kleine gezelschappen is het een restaurant met ruime mogelijkheden.

Chef-kok René Kraandijk stuurt de Frans georiënteerde keuken aan, waarin diverse internationale invloeden terug te vinden zijn.

Lees meer >

Klein Parijs

Klassiekers met een twist

 

Food: Croque Monsieur

Wine: Domaine de Vedilhan  - Viognier

 

Bistronomie in het historische centrum van Harderwijk op loopafstand van de Markt, het stadsstrand en de Boulevard met het Dolfinarium.

Een ongedwongen sfeer, heerlijk eten bereid onder leiding van chef-kok Alexander Foppen en alles in een Franse entourage: kroonluchters, lange banken, mooie wijnen en klassiek Franse bistrogerechten met een culinaire twist.

Lees meer >

Hortustuin

Klassiekers met een twist

 

Food: Scholfilet Picasso met gemberschuim, amandel, pommes marquise, groene asperge en wittewijnsaus

Wine: Castelo de Medina - Verdejo

 

Dit restaurant ligt enigszins verscholen in de hoek van de prachtige Markt. Aan de andere zijde heeft men vanuit de serre zicht op één van Harderwijks mooiste parken: het Hortuspark.

De chefkok René Machiels, met zijn Belgisch georiënteerde keuken en zijn Ditjes & Datjes menu, mag inmiddels rekenen op een vaste schare trouwe gasten.

Lees meer >

Tommy's

Klassiekers met een twist

 

Food: Draadjesvlees met aardappel-kruidenpuree en lentegroenten

Wine: Tarani  - Cabernet Sauvignon

 

Tommy’s, gelegen in het uitgaansgebied van het historische centrum van Harderwijk verrast. Behalve het unieke pand heeft het restaurant ook een enorme stadstuin.

Chef-kok Patrick Elzinga maakt met verse producten seizoensgebonden producten waar mogelijk volgens eigen receptuur. Ook herkenbare klassiekers uit de internationale keuken maken deel uit van de menukaart.

Lees meer >