Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Bijna oktober, yes, bijna weer Culihoppen Harderwijk!

De afgelopen edities waren De Bank, De Boterlap, Dolle Griet, Hortustuin, Klein Parijs, Ratatouille en Tommy's de restaurants die keihard aan de bak gingen om er een culinaire beleving van te maken, deze keer gaan we een beetje schuiven.

Voor de volgende edities gaan we beetje doorwisselen. Hoe leuk is het niet om ook andere restaurants te proberen, te verkennen, te bekijken en in de toekomst telkens andere combinaties te ervaren?

Restaurants De Bank en De Boterlap maken deze komende editie plaats voor twee collega-restaurants. Supercollegiaal!

Nieuwe deelnemers tijdens komende editie

Na wikken en wegen, want Harderwijk kent zoveel leuke, lekkere, gezellige restaurants, is de keuze voor deze editie gevallen op de nieuwkomer Restaurant Caert en het Italiaanse Restaurant Da Gabriele. We zijn erg blij met hun deelname, maar uiteraard ook blij dat De Bank en De Boterlap "bij ons blijven". 

 

Erik Rudolfs gaat voor deze editie van Culihoppen Harderwijk de fotografie verzorgen, en we zullen de resultaten zo snel mogelijk met jullie delen.

 

Graag tot 8 oktober!

Menukaart

Caert

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: 24 uur gegaard buikspek, hoisin, glasnoedel, yuzu, miso crème

Wine: Chardonnay, Gianni Tessari, Veneto, Italië

 

Restaurant CAERT, gelegen midden in de binnenstad van Harderwijk. Je kunt er terecht om te lunchen, borrelen en dineren in een mediterraanse sfeer.

 

Je kunt meekijken hoe de chefs de seizoensgerechten bereiden door de enorme open keuken, of gezellig op het terras genieten van alles wat Caert te bieden heeft.

Lees meer >

Da Gabriele

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: Kwartelboutje, risotto, pancetta, bosvruchten, proseccoschuim

Wine: Primitivo di Manduria, Conte di Campiano Puglia

 

Da Gabriele ligt aan één van de mooiste pleinen in het centrum van Harderwijk. Het restaurant kent drie niveaus waarop je als gast kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten in een typisch mediterrane sfeer. Een aperitief nuttigen? Dat kan in de 400 jaar oude gewelvenkelder.

 

De sfeer van Da Gabriele is het beste te omschrijven als bijzonder sfeervol door de intieme erkertjes, de verschillende etages en de sfeervolle verlichting. Kortom, in combinatie met de voortreffelijke gerechten is het er ultiem genieten.

 

Lees meer >

De Dolle Griet

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: Geitenkaas in kataifideeg met pompoenmousse en geroosterde walnoten

Wine: Falerio Bianco 2016, Saladini Pilastri

 

Tussen het stadsstrand en de Markt vind je het informele, sfeervolle restaurant De Dolle Griet. Met een verrassende gewelvenkelder die plaats biedt aan kleine gezelschappen is het een restaurant met ruime mogelijkheden.

Chef-kok René Kraandijk stuurt de Frans georiënteerde keuken aan, waarin diverse internationale invloeden terug te vinden zijn.

Lees meer >

Hortustuin

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: Langzaam gegaard staartstuk van Angusbeef, gemengde paddestoelen, zoete aardappel, stoofpeer en rode wijnschuim met tijm

Wine: Italiaanse Levro 2015 van Negroamaro druiven

 

Dit restaurant ligt enigszins verscholen in de hoek van de prachtige Markt. Aan de andere zijde heeft men vanuit de serre zicht op één van Harderwijks mooiste parken: het Hortuspark.

 

Chefkok René Machiels, met zijn Belgisch georiënteerde keuken en zijn Ditjes & Datjes menu, mag inmiddels rekenen op een vaste schare trouwe gasten.

Lees meer >

Klein Parijs

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: Rouge de veau met truffel

Wine: IGP Comté Tolosan Malbec 2015, Comaine Caillou

 

 

“Food you can’t forget and wine you can’t remember.” 

Bistronomie in het historische centrum van Harderwijk op loopafstand van de Markt, het stadsstrand en de Boulevard met het Dolfinarium.

Een ongedwongen sfeer met gastheer Koos Brochard, heerlijk eten bereid onder leiding van chef-kok Peter Kok en alles in een Franse entourage, mooie wijnen en klassiek Franse bistrogerechten met een culinaire twist.

Lees meer >

Ratatouille

Herfst hoppen in Harderwijk

FoodWilde gans met gepofte bietjes, mais en vinaigrette van eekhoorntjesbrood

WineVan Zellers Family Blend 2014, Douro Portugal

 

Hartje binnenstad, aan de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk, vind je restaurant Ratatouille.

 

Samen met het aangrenzende KookLokaal, de culiwinkel en de wijnkelder met daarboven het Stadslogement is restaurant Ratatouille meer dan een restaurant. Het is een beleving.

Meesterkok Wim Zwaart creëert met chef-kok Gerwin Dooijeweerd en de witte brigade verrassende smaakcombinaties van veelal biologische ingrediënten.

Lees meer >

Tommy's

Herfst hoppen in Harderwijk

Food: Geschroeide Harder met komkommer, tigermilk en oestermayonaise

Wine: IGP Terre Siciliane, Pinot Grigio 2016, wijnhuis Epicuro

 

Tommy’s, gelegen in het uitgaansgebied van het historische centrum van Harderwijk verrast. Behalve het unieke pand heeft het restaurant ook een enorme stadstuin.

 

Chef-kok Patrick Elzinga maakt met verse producten seizoensgebonden producten waar mogelijk volgens eigen receptuur. Ook herkenbare klassiekers uit de internationale keuken maken deel uit van de menukaart.

Lees meer >