Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Gerechten uit alle windstreken - oktober 2016

 

"Uit alle windstreken" was het thema van de herfsttour van Culihoppen in oktober 2016. De gerechten hadden dan ook hun oorsprong overal vandaan.

 

Wat te denken van Boterlap's hotdog van briochebrood met braadworstje van wildzijn, Elzasser zuurkool en Mexicaanse molesaus. Of Creoolse brandade van klipvis door Klein Parijs. Maar ook de schol uit de Noordzee met huisgemaakte ravioli, Spaanse chorizo en een crème van venkel met Pernod van Tommy's deed diverse oorden eer aan.

 

Wil je alle gerechten nog eens nalezen en zien? Dat kan hieronder.

Menukaart

De Boterlap

 

Uit alle windstreken

Food:
Hotdog van briochebrood met braadworstje van wildzijn, Elzasser zuurkool en Mexicaanse molesaus

Beer: Puttens Hert Bier "Dubbel Leven: van de tap

 

De sfeervolle brasserie de Boterlap, onder leiding van chef-kok Omar Dahak, heeft een volledig open keuken waarin de authentieke houtskoolgrill centraal staat.
Er wordt gekozen voor pure, herkenbare ingrediënten waarbij de uiteindelijke smaak de hoogste prioriteit heeft.

De Boterlap ligt aan een van de twee culinaire pleinen die Harderwijk rijk is, de bruisende Markt. 's Zomers kun je er op het gezellige terras tot laat genieten van de warme zonnestralen.

 

Lees meer >

De Bank

 

Uit alle windstreken

 

Food: Vlaamse procureur met bitterballetjes van Brussels lof met hesp en fromage Père Joseph

Beer: Blond bier van brouwerij Cornet
 

Brasserie De Bank heeft een unieke ligging in een uniek pand. De brasserie maakt op vernuftige wijze gebruik van de ruimtes van het oorspronkelijke bankgebouw. De voormalige klus is nu een koelcel en de kelder is wijnkelder geworden, zwaarbeveiligd.

Chef-kok en patissier Ramon Brugman maakt met dagverse producten gerechten die zowel verrassend als toegankelijk zijn. Alles wat Brugman serveert is zelf gemaakt. Het zal niet verwonderlijk zijn dat ook de zoete lekkernijen op de kaart verbluffend lekker zijn.

Lees meer >

De Dolle Griet

 

Uit alle windstreken

 

Food: Frans Korstdeeg gevuld met ragout van hert, zwijn en kangoeroe

Wine: Cabernet Sauvignon Pays D'oc

 

Tussen het stadsstrand en de Markt vind je het informele, sfeervolle restaurant De Dolle Griet. Met een verrassende gewelvenkelder die plaats biedt aan kleine gezelschappen is het een restaurant met ruime mogelijkheden.

Chef-kok René Kraandijk stuurt de Frans georiënteerde keuken aan, waarin diverse internationale invloeden terug te vinden zijn.

Lees meer >

Klein Parijs

 

Uit alle windstreken

 

Food: Creoolse brandade van klipvis

 

Wine: Gascogne, Zuidwest-Frankrijk

 

Bistronomie in het historische centrum van Harderwijk op loopafstand van de Markt, het stadsstrand en de Boulevard met het Dolfinarium.

Een ongedwongen sfeer, heerlijk eten bereid onder leiding van chef-kok Alexander Foppen en alles in een Franse entourage: kroonluchters, lange banken, mooie wijnen en klassiek Franse bistrogerechten met een culinaire twist.

Lees meer >

Ratatouille

 

Uit alle windstreken

 

Food: Curry van palmkool met geroosterde runderlende en naancrostini

 

Wine: Morillon Blanc by Jeff Carrel

 

Hartje binnenstad, aan de Vischmarkt, hét culinaire plein van Harderwijk, vind je restaurant Ratatouille.

Samen met het aangrenzende KookLokaal, culiwinkel en wijnkelder met daarboven het stadslogement is restaurant Ratatouille meer dan een restaurant. Het is een beleving.

Meesterkok Wim Zwaart creëert met chef-kok Gerwin Dooijeweerd en de witte brigade verrassende smaakcombinaties van veelal biologische ingrediënten.

Lees meer >

Hortustuin

 

Uit alle windstreken

 

Food: Gebakken sukade, bonenschotel, krokante polenta en zure room met koriander

 

Wine: Negroamaro, Zuid-Italië

 

Dit restaurant ligt enigszins verscholen in de hoek van de prachtige Markt. Aan de andere zijde heeft men vanuit de serre zicht op één van Harderwijks mooiste parken: het Hortuspark.

De chefkok René Machiels, met zijn Belgisch georiënteerde keuken en zijn Ditjes & Datjes menu, mag inmiddels rekenen op een vaste schare trouwe gasten.

Lees meer >

Tommy's

 

Uit alle windstreken

 

Food: Schol uit de Noordzee met huisgemaakte ravioli, Spaanse chorizo en een crème van venkel met Pernod

 

Wine: False Bay Chardonnay, Zuid-Afrika

 

Tommy’s, gelegen in het uitgaansgebied van het historische centrum van Harderwijk verrast. Behalve het unieke pand heeft het restaurant ook een enorme stadstuin.

Chef-kok Patrick Elzinga maakt met verse producten seizoensgebonden producten waar mogelijk volgens eigen receptuur. Ook herkenbare klassiekers uit de internationale keuken maken deel uit van de menukaart.

Lees meer >