Ook in Elburg weer Culihoppen
Nieuwe deelnemer Culihoppen Lemmer

Lemmer is op 11 maart 2018 voor het eerst Culihoppen locatie!

 

Lemmer, het geboortedorp van onze schaatstrots Rintje Ritsma, is meer dan een mooi watersportdorp in de zomer. Met centraal door het centrum het water, met aan weerszijden leuke winkeltjes en een variatie aan restaurantjes en eetcafés, is Lemmer een lust voor het oog. Het dorpje ademt gezelligheid en gemoedelijkheid uit waar je zowel in de zomer als in de winter van kunt geniten. En dat gaat Culihoppen jullie laten zien!

 

In Lemmer bezoek je maar liefst acht deelnemende restaurants

Maar liefst acht Lemmerse restaurants, te weten Brasserie No.14, de Baai van Lemmer, La Gondola, Beachclub Lemmer, Bistro Ald Lemmer, Centrum, Eetcafé Lange Piet en PizzaLovers maken op 11 maart 2018 deel uit van deze eerste editie van Culihoppen. Bij al deze restaurants krijg je op vertoon van je passe-partout en het bijgeleverde polsbandje een gerechtje met een bijpassend glaasje wijn of bier. Een non-alcoholische versnapering is natuurlijk ook mogelijk. 

 

Passe-partouts Culihoppen Lemmer

De passe-partouts die alleen in de voorverkoop verkrijgbaar zijn, zijn tot woensdag 7 maart a.s. te bestellen via de website. Na aankoop van je passe-partout krijg je deze zo'n twee weken voortijds toegestuurd. En dan, op 11 maart a.s. ga je starten bij je aangekruiste startrestaurant waarna je de overige restaurants in eigen volgorde mag bezoeken. De enige beperking is dat je uiterlijk een kwartier voor eind je bij je laatste restaurant kunt melden. 

Wij hebben er allemaal geweldig veel zin in. Jullie ook? Dan graag tot ziens op 11 maart a.s.!

 

Menukaart

Brasserie No.14

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Varkensprocureur met parelgort, jus de veau, savoiekool  

WINE: Drostdy Hof, Shiraz-Merlot, 2016

 

Verse ingrediënten, heerlijke kruiden en bijzondere combinaties…. Dat is waar ze mee werken om jouw ervaring met Brasserie No.14 elke keer weer bijzonder te maken!
Het restaurant is gevestigd in hartje centrum Lemmer met een heerlijk terras aan het water.

Lunchen, dineren of gezellig een borrel drinken kan bij Brasserie No.14! Ze nodigen je graag uit om de sfeer te komen proeven.
Ze zijn 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur!

 

Lees meer >

De Baai van Lemmer

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Speenvarkenfilet, lichtgerookt en gebakken met groentegarnituur en jus uit eigen keuken

WINE: La Cour des Dames, Merlot, 2016

 

De Baai van Lemmer staat voor dagverse producten en een sfeervolle ambiance die een bezoek zeker de moeite waard maken. Een gastvrije ontvangst door het gezellige team zorgt ervoor dat u zich thuis voelt op deze prachtige locatie.

U kunt er terecht voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Daarnaast biedt de Baai van Lemmer zaalruimte die geschikt is voor feesten en partijen, bowling, diverse buffetten, beurzen of een besloten diner.

Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie aan het IJsselmeer met uitzicht op de Lemster sluis, ook wel de Poort van Lemmer genoemd. Lemmer staat bekend als het leukste dorp van Friesland, gevestigd aan de A6. Naast het restaurant kunt u gratis parkeren aan het water. Laat u verrassen!

Lees meer >

La Gondola

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Entrecotereepjes met beukenzwammen en knoflooksaus

WINE: 

 

Pizzeria ristorante La Gondola is een hecht familiebedrijf dat sinds 1984 elke dag hun gasten laat genieten van vers bereide pizza’s, pasta’s, vlees en vis.

Kwaliteit, verse ingrediënten, puur koken, bijzondere wijnen en elke dag verrassende tijdelijke gerechten zijn waarden waar ze zich hard voor maken. De open keuken draagt bij aan een persoonlijke open sfeer en met de 250 zitplaatsen is er altijd een tafel waar u zich uit en thuis voelt.

“Het is onze ervaring dat de kwaliteit en toewijding in het restaurant mensen verbindt.
Wij zijn dankbaar dat onze gasten fungeren als ambassadeur voor ons team van
pizzeria ristorante La Gondola in Lemmer. Daar zijn we best trots op.”

Divertirsl Insleme,
Ymelda en Agostino Panebarco
Stefano, Valentina, Marco en alle medewerkers

Lees meer >

Beachclub Lemmer

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Paul’s pulled porkburger van de Big Green Egg

DRINKS: Cocktail, alcoholic or non-alcohol

 

Beachclub Lemmer is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de recreatieve gast, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden en faciliteiten voor vergaderingen, feesten en als trouwlocatie.

Een gewilde en toonaangevende horecagelegenheid, mede ingegeven door de prachtige locatie. Gelegen aan het Lemsterstrand, op slechts enkele minuten rijden vanaf de A6, is het dé (zakelijke) ontmoetingsplaats bij uitstek. Voor uw lunch, diner, borrel, meeting of feestelijke gelegenheid. 

Waar u zich in Beachclub Lemmer ook bevindt, de ambiance is prachtig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Buiten op het beschutte terras bijvoorbeeld, met fenomenaal uitzicht over het IJsselmeer. Of binnen in het smaakvol ingerichte restaurant, waar de sfeer van het meer overal voelbaar is.

Lees meer >

Bistro Ald Lemmer

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Warmgerookte zalm met limoenolie in combinatie met rundernek en knolselderij

BEER: Brand Imperator - Afflichem Blond

 

Midden in het oude centrum van het voormalig vissersdorp Lemmer vindt u de Bistro Ald Lemmer. Ze zijn gevestigd in het historische pand Oude Sluis 9.

Het pand Oudesluis 9 is in 1773 als pakhuis gebouwd. In 1790 ging de eigenaar het huis bewonen.

Tot op de dag van vandaag heeft het de functie van woonhuis behouden, alleen de functie van de kelder is veranderd in de loop der jaren.

Nu is de bistro hierin gevestigd en kunt u er lunchen, borrelen en dineren in een gezellige entourage, waarbij de link gelegd wordt naar het oude vissersdorp.

Lees meer >

Restaurant Centrum

ONTDEK CULINAIR LEMMER

Food: Gevulde portobello

Wine: 

 

Restaurant Centrum heeft een gevarieerd aanbod van verrassende en steeds weer tot de verbeelding sprekende vlees en vis specialiteiten. Alle gerechten worden op traditionele wijze bereid uit de beste ingrediënten die de verschillende jaargetijden bieden. Ook met bijzondere wensen kan rekening worden gehouden.


Het restaurant ademt een knusse en huiselijke sfeer uit, met het unieke uitzicht op de Lemstersluis.

En als u even op uw tafeltje moet wachten of als u na uw diner nog een afzakkertje wilt nemen dan kunt altijd nog even terecht aan de gezellige bar. Zodra de weergoden het enigszins toelaten kunt u ook op een van onze prachtige terrassen dineren.

 

Lees meer >

Eetcafe Lange Piet

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Soepproeverij van spinaziesoep met ham en ei en wortelsoep met spek en lente-ui

BEER: Grolsch Blanche

 

‘Eetcafé Lange Piet, waar je langer geniet’ is de slogan van het Lemster etablissement van Bennie van der Wal. Chef-kok en eigenaar Van der Wal geniet er van dat klanten zich thuis voelen in zijn eetcafé. Hij zorgt dat er lekker eten tegen een betaalbare prijs op tafel komt, waarbij de specialiteite nadrukkelijk op het gebied van vis ligt, maar waar ook ruime keuze aan vlees is.

Lees meer >

PizzaLovers

ONTDEK CULINAIR LEMMER

FOOD: Ravioli met bospaddestoelen, truffel en kaassaus

WINE: Biologische huiswijn

 

PizzaLovers, een gezellig intiem restaurant gelegen in het knusse centrum van Lemmer. In dit monumentale pand werd van oudsher brood en beschuit gebakken voor de  Lemstervissers.

Tegenwoordig wordt hier op ambachtelijke wijze pizza gebakken, met eerlijke verse ingrediënten. Maar ook voor een heerlijke koffie, pasta of vleesgerecht bent u hier aan het juiste adres.

Aandacht en gastvrijheid staat voor Pizza Lovers!

Lees meer >